Informatii

Informatii despre casele din lemn

Aveti un proiect? Puteti sa il trimiteti pe email, sau prin formularul dedicat!

Ne puteti contacta la:

office@transval.ro

Telefon:

+40744519779

                Stilul constructiv al unei case de lemn imbina solutii simple si moderne, care le confera numeroase avantaje fata de casele din caramida sau cele din lemn masiv. Alegerea acestui stil constructiv in Norvegia, Suedia, SUA si Canada se bazeaza pe un volum foarte mare de cercetari efectuate asupra rezistentei, confortului termic, sanatatii si al protectiei mediului.

               Aceste constructii de lemn se intretin foarte bine in timp si asigura toate conditiile de siguranta si confort. O casa de lemn se adapteaza dupa toate stilurile arhitecturale si de design.

               Peretii unei case de lemn, sunt formati din montanti (dulapi de lemn), ce sunt dispusi, dupa cerintele europene, din 40,64 cm in 40,64 cm. Montantii asigura stabilitate si suport pentru platforma (planseul) urmatorului etaj.
Pentru a descrie mai bine acesta metoda de prefabricare a caselor, cel mai bine este sa incepem de la fundatie in sus.  Intai, se instaleaza peretii de la parter, ce sunt ancorati in placa de beton existenta peste fundatie. 

               Acesti pereti reprezinta suportul pentru planseul peste parter, care se realizeaza din grinzi de planseu, dulapi din lemn masiv, placati cu OSB 22mm. Peste acest nou plnaseu se monteaza peretii de la etaj.
Aceasta suprapunere de plansee si pereti de un nivel formneaza sistemul platforma de constructii pe structura de lemn. Astfel se produc case foarte rezistente din punct de vedere structural, si se diminueaza riscurile legate de raspandirea incendiului pe inaltime. 

               Astfel se obtin structuri formate pereti scurti, usori, cu costuri reduse care sunt mai sigure de construit si montat.

               In ultimele doua decenii, foarte multe persoane au ales sa construiasca o astfel de casa, iar in ultimii ani, in multe tari europene, casele din lemn au depasit ca si numar constructiile traditionale. Justificarea ar fi faptul ca:

  • sunt case ecologice.
  • costuri reduse pentru incalzire / racire datorita izolatiei termice net superioare in comparatie cu casele traditionale.
  • sunt case rezistente in timp.
  • sunt foarte rezistente la seisme.
  • au o izolatie termica net superioara caselor traditionale.
  • durata necesara ridicarii unei case de lemn este mult mai scurta in comparatie cu casele traditionale.

Avantajele unei case de lemn:

    1. Rezistenta seismica – Casele de lemn sunt rezistente la cutremur.

 

    1. Cheltuieli energetice reduse – O izolatie termica foarte buna reduce considerabil cheltuielile pentru incalzire in timpul iernii sau pentru aer conditionat vara.Rezistenta termica – R = 4,951 mp K/W; Coeficientul de transfer termic – U = 0,202 W/mp K; Consum anual mediu 63,7 KWh/mp.

 

    1. Confort termic prin izolatie – Peretele casei de lemn de 250mm este echivalent cu 1660mm perete de caramida.

 

    1. Rezistenta mecanica si la foc – Imbinarile se fac cu cuie speciale cu inclestare chimica aplicate pneumatic iar zonele de intersectie sunt dublate de piese metalice din clasa SIMPSON. Prin tratare chimica lemnul devine ignifug, avand o rezistenta mare la foc intre F30 – F60 si se poate creste la F90 prin tratarea suplimentare a structurii.

 

    1. Ecologia – un avantaj al lemnului nu degaja radioactivitate, nici electricitate statica si este un bun reglator termic si hidrometric.

 

    1. Durata constructiei – De la data semnarii contractului, in 30 de zile componentele sunt gata de expediere iar montarea casei dureaza aproximativ 2 saptamani.

 

    1. Costuri –Chiar daca pretul unei case din lemn nu este sub pretul unei case traditionale, pe termen lung se face economie la costurile legate de incalzire / racire datorita izolatiei net superioare a unei case din lemn in comparatie cu o casa traditionala.

 

  1. Garantii – Durata de viata a unei case de lemn este nelimitata. Acordam certificat de garantie pe o perioada de 10 ani pentru structura casei.