Durata de viata a unei case de lemn

Care este durata de viata a unei case de lemn?

Construirea unei case de lemn este o traditie transmisă de secole. Aceasta medota traditionala, impreuna cu ultimele progrese in domeniul constructiilor din lemn, va ofera posibilitatea sa construiti o casa din lemn rapid, la un pret accesibil și cu o arhitectura moderna adaptata sitului arhitectural actual.

 Casele de lemn sunt ecologice, accesibile și cu progresele recente în tehnicile de construcție, construirea unei case din lemn adaugă rezistență sporita și durabilitate la caracteristicile sale principale.

Durata de viata a unei case de lemn

Casele din lemn sunt o opțiune excelentă dacă doriți să construiți o casă rapid si cu un buget mai redus decat in cazul caselor traditionale. Aceste case au o speranță de viață de minim 50-60 de ani și folosind lemn de bună calitate certificat ca si lemn de constructie (marcat cu sigla CE), noile tehnici de construcție, intreținere adecvată și puține renovări pot creste cu usurinta durata de viata a unei case de lemn până la 80-100 de ani.

 

Speranța de viață a unei case din lemn depinde în principal de calitatea lemnului utilizat in prefabricarea structurii, de tehnicile de construcție si alte materiale folosite precum tipul de izolatie sau foliile bariere. Folosirea celor mai bune materiale poate crește costul construcției casei dvs., dar va crește și speranța de viață a casei de lemn. De asemenea, pe viitor, dacă alegeti sa vindeti casa, puteti obtine un pret mult mai bun, pe baza certificatelor oferite de catre Transval.

Sfaturi de construcție pentru a crește speranța de viață a unei case din lemn

          1. Alegerea corecta a tipului de constructie de lemn.

Dacă sunteți în căutarea unei case cu o lungă durată de viata, căutați casele de lemn prefabricate. Casele din lemn prefabricate sunt alcătuite din componente individuale care sunt expediate pe santier și apoi montate de catre o echipa de profesionisti. Majoritatea caselor de lemn construite la ora actuala sunt case prefabricate intr-un atelier, pe mese profesionale folosind cuie striate cu inclestare chimica impuscate in unghi, si placate cu un material rigid care sa ofere stabilitate panoului prefabricat pe structura din lemn. 

casa de lemn prefabricata

2. Alegerea unei firme certificate si cu experienta

Dacă vă gândiți să construiți o casă din lemn, atunci contractati un certificat si cu experienta in constructia de case de lemn. Un constructor cu abilități profesionale va poate oferi solutii tehnice si flexibilitate în construirea unei case de lemn.

 Un antreprenor cu reputatie are abilitățile și urmează cele mai recente tehnici de construcție care vă vor ajuta să vă construiți casa de vis cu mai multe opțiuni de proiectare. Folosirea unui constructor cu experienta care folosește materiale de cea mai bună calitate va crește treptat speranța de viață a casei dumneavoastra.

3. Locatia constructiei și factorii de mediu

Locația și factorii de mediu trebuie luați în considerare la construirea unei case din lemn. Trebuie să examinați terenul și locația pentru a verifica posibilitatea de construire a unei case din lemn. Terenul trebuie să îndeplinească anumite cerințe pentru a asigura siguranța construirii unei case în acea locație.

 

De asemenea, factorii de mediu pot perturba construcția casei tale. Nu începeți să vă construiți casa în timpul unui sezon climatic nefavorabil. Luarea în considerare a acestor factori poate crește longevitatea casei.

IMG_0006

4. Structura de rezistenta si sarpanta din lemn

Alegerea structurii si a elementelor de sarpanta din lemn potrivite devine foarte importantă pentru a crește speranța de viață a unei case din lemn. Există diferite tipuri de sisteme de prefabricare a unei case din lemn. Cele mai utilizate sisteme de constructie pentru casele din lemn sunt sistemul cu panouri deschise si sistemul cu panouri închise.