Case de lemn prefabricate

si metode moderne de constructie

Case de lemn prefabricate

Constructiile de caramida si BCA, sunt variantele de constructii pe care majoritatea le asociaza cu constructia de case de locuit.

Deși aceasta este încă cea mai populară metodă de construcție, modul în care construim case se schimbă. Din ce în ce mai multe elemente ale construcției sunt fabricate în afara șantierului, apoi transportate cu un camion gata de montare la fața locului.

 

Cu o creștere de la an la an și o cotă de piață de aproximativ 30%, utilizarea metodelor alternative de construcție merită cu siguranță o analiza suplimentară. A doua cea mai populară metodă de construcție este structura din lemn, reprezentând aproximativ 25% din totalul locuințelor noi. Prin această metodă, cadrul prefabricat este practic structura de rezistenta a casei de lemn, susținând întreaga clădire și reducând nevoia de pereți portanți interiori, permițând astfel crearea de spații de locuit în plan deschis.

 Similar conceptului de structura din lemn, construcția cu panouri structurale izolate utilizează elemente de panou fabricate in fabrică și transportate  pe șantier, permițând construirea rapidă a casei de lemn.

Producatorul de case din lemn furnizează toate elementele construcției casei direct din fabrică sub formă de panouri prefabricate, inclusiv planseul si acoperisul casei de lemn. Toate acestea sunt montate în câteva zile pe șantier, oferind o clădire etanșă finalizată.

Odată ce proiectele și configurațiile dorite de client sunt finalizate, începe distracția. Proiectele arhitecturale, inclusiv toleranțele structurale, sunt apoi convertite în planuri de producție de nivel 1. In aceasta faza de productie, se proiecteaza efectiv toate detaliile necesare fabricii noastre pentru a crea elementele de casei din lemn – panourile prefabricate ce vor fi incarcate in camion. Fiecare element individual trebuie să se potrivească perfect cu celelalte elemente din lemn, pentru a putea livra casa de lemn ce se va inchide perfect in momentul montajului. Este important să vă asigurați că totul se încadrează în toleranțele procesului de fabricație. Acesta este motivul pentru care majoritatea lucrărilor arhitecților clientului trebuie să fie finalizate înainte de începerea productiei in fabrica.

Procesul de proiectare și montaj a unei case din lemn, din elemente prefabricate, este foarte diferit de constructiile traditionale. Mulți dintre clienții noștri vin la fabrică pentru a-și vedea casele luând contur. Sunt foarte încântați să vadă ca elemente care existau doar pe hârtie iau forma pe linia noastra de producție. Deoarece procesul de fabricatie a unei case de lemn este capabil să ofere o precizie milimetrică, odată ce totul ajunge la fața locului pe santier, toate elementele se imbina perfect, rezultând o casă extrem de solidă, bine proiectată si eficienta din punct de vedere energetic.

IMG_0006